Rakkaat ystävät,

olen päättänyt ylittää itseni ja lähteä rohkeasti ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin!

Ehdolle lähteminen oli korkean kynnyksen takana. Sydämeni on kuitenkin koko ajan vahvasti sanonut, että tasa-arvoinen ja laadukas koulutus aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen, rakas luontomme ja sen monimuotoisuus sekä eriarvoisuuden kitkeminen ja yhdenvertaisuuden edistäminen tarvitsevat koko sydämestään toimivia nuoria mukaan lainsäädännön ytimeen.

Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna ja Jyväskylän sivistyslautakunnan puheenjohtajana toimiminen ovat antaneet minulle mahdollisuuden päästä syventymään sekä kuntatalouteen että erityisesti koulutuspoliittisiin kysymyksiin. Nykyinen työni yhdistettynä paikallistason luottamustehtäviini on antanut minulle puolestaan mahdollisuuden tarkastella ja ymmärtää valtakunnan tason poliittisten päätösten vaikutuksia konkreettisesti kuntatasolla ja ihmisten arjessa.

Nimenomaan ihmisten parempi arki ja hyvinvointi motivoivat minua toimimaan.

Olen työskennellyt pian vuoden verran vihreiden eduskuntaryhmässä kansanedustajan avustajana. Olen päässyt näkemään suoraan valtakunnan politiikan ytimeen – nähnyt mitä paremman tulevaisuuden eteen työskentely on parhaimmillaan ja vaikeimmillaan. Nähnyt lähietäisyydeltä, millaista kansanedustajan työ ja lainsäädäntö eduskunnassa on.

Se on työtä, jota tehdään täydestä sydämestä ja palosta rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Työ, jossa yksi tärkeimmistä taidoista on kuunnella, perehtyä ja kohdata ihmisiä. Työ, jossa on vastuu luoda ihmisille parhaat mahdollisuudet hyvinvointiin ja onneen sekä turvata elinkelpoinen ympäristö tulevaisuudessakin.

Oma näkemykseni on, että suomalainen politiikka kaipaa tällä hetkellä enemmän inhimillisyyttä ja empatiaa – kykyä asettua toisen asemaan. Nimenomaan kykyä kuunnella ja kohdata.

Yhteiskunnan toimivuus mitataan sillä, kuinka kaikista heikoimmassa asemassa olevat ja luonto voivat. Pitäisi myös aina muistaa, että politiikkaa tehdään ennen kaikkea tulevaisuuden rakentamiseksi. Liikaa tuijotetaan vain tätä ja seuraavaa vuotta, kun katse pitäisi koko ajan olla 10 tai 30 vuoden päässä.

 

Politiikasta ja vaikuttamisesta olen oppinut, että asioita ei muuteta yksin. Muutos tehdään yhdessä ja tulevaisuutta rakennetaan yhdessä.

 

Toivon, että juuri sinä haluaisit lähteä tuekseni matkalleni kohti vaaleja! Olit sitten tuttu tai täysin uusi tuttavuus, otathan minuun yhteyttä, jos haluat liittyä taustajoukkoihini – pienikin apu ja tuki ovat tavattoman tärkeitä minulle. 

 

fbkansivalmis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s