Seuraavat kaksi vaalikautta määrittävät ratkaisevasti sen, millaisen elinympäristön jätämme tuleville sukupolville. 🌍

Maapallon keskilämpötilan nousu tulee pysäyttää 1,5 asteeseen, mikäli haluamme säilyttää kestävän elinympäristön, pysäyttää kuudennen sukupuuttoaallon, välttyä valtavilta muuttoaalloilta sekä turvata ruoantuotantomme.

Ilmastonmuutoksen torjunta on myös suurinta rauhantyötä, jota voimme tulevaisuuden eteen tehdä.

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii ennennäkemättömän laajoja toimia – ja nopeasti.

Yhteiskunnan rakenteet on muutettava sellaiseksi, että elämämme on hiilineutraalia jo kymmenen vuoden päästä, vuonna 2030. Sen jälkeen ilmakehästä on poistettava hiiltä enemmän kuin sinne päästämme.

Siirtymästä päästöttömään yhteiskuntaan on tehtävä turvallinen ja oikeudenmukainen. Varmistetaan että muutoksen hinta jakautuu reilusti: ei maksateta sitä niillä, joilla tekee jo valmiiksi arjessa tiukkaa.

Asetetaan eräpäivä fossiilisille polttoaineille: kivihiilelle ja turpeelle 2020-luvulla, maakaasulle ja liikennepolttoaineille 2030-luvulla. Otetaan Suomen päätavoitteeksi EU:n puheenjohtajamaana ensi syksynä palauttaa EU:lle ilmastojohtajuus.

Ympäristölle haitalliset tuet, joita maksetaan joka vuosi noin 3,5 miljardia euroa, on kymmenen vuoden sisällä ajettava alas tai suunnattava uudelleen niin että ne tukevat siirtymistä saastuttavasta toiminnasta ympäristön kannalta kestäviin ratkaisuihin.

Ympäristölle kaikista haitallisimmat yritystuet on ajettava alas jo ensi hallituskaudella.

Nuoret ympäri maailman ovat aktivoituneet osoittamaan mieltään ilmaston ja tulevaisuuden puolesta. Tämän päivän nuoret ovat ensimmäinen sukupolvi, joka ottaa ilmastonmuutoksen niin vakavasti kuin se olisi pitänyt ottaa jo 30 vuotta sitten.

Eduskuntavaaleihin on enää hieman yli kuukausi aikaa. Nyt on nuorten vuoro päästä vaikuttamaan siihen, millaisessa maailmassa elämme 50 vuoden kuluttua.

On kyse meistä, meidän lapsistamme ja meidän lapsenlapsista. On kyse luonnon monimuotoisuudesta – jokaisen lajin selviytymisestä.

On kyse kaikkein tärkeimmästä.

 

52327006_1240074152811861_3101548471744724992_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s