Huomenna sunnuntaina ratkeaa Suomen suunta seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Pakko sanoa, että tämän viikon puoluekannatusgallupit ovat saaneet minut pitkästä aikaa varpailleni.

Taantumuksen, suvaitsemattomuuden, vihan ja ilmastoskeptisyyden äänet ovat voimistuneet ja mutkat suoriksi oikova oikeistopopulismi on iskenyt gallupien mukaan ihmisiin.

Muistan vuoden 2011 kirkkaasti. Täytin samana keväänä 18 vuotta, kun persut saivat ensimmäisen vaalivoittonsa saman kevään eduskuntavaaleissa.

Nyt olen samassa vaalipiirissä ehdolla kyseisen puolueen ehdokkaan kanssa, joka vuonna 2011 totesi kansanedustajana, että kaikki homot ja somalit tulisi lähettää Ahvenanmaalle.

Tällöin mietin ensimmäisen kerran, loppuuko tämä vähemmistöjä polkeva vihapuhe ja alistaminen koskaan Suomessa.

En ollut osannut varautua siihen, että eduskunnassa tultaisiin käsittelemään tasa-arvoista avioliittolakia seuraavat neljä vuotta aktiivisesti.

Se vihapuheen ja halveksunnan määrä tiettyjen taantumuksellisten ja patakonservatiivien kansanedustajien suusta näiden vuosien aikana on jättänyt ikuiset jäljet varmasti jokaisen seksuaalivähemmistöön kuuluvan mieleen, jos on vähääkään seurannut tuon aikaista poliittistakeskustelua.

En halua, että kukaan yhteiskunnallisesti heikommassa asemassa oleva vähemmistöryhmä joutuu kuulemaan Suomessa tällaista halveksuntaa omasta elämästään ja identiteetistään.

Enkä todellakaan halua, että taantumukselliset puolueet ovat enää koskaan hallitusvastuussa eriarvoistamassa suomalaisia ja Suomessa elämäänsä rakentavia.

 

Suomen suurin turvallisuusuhka on eriarvoisuuden kasvaminen.

Käytä äänesi yhdenvertaisuuden, solidaarisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Käytä äänesi ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Käytä äänesi ennen kaikkea sivistyksen puolesta.

 

Ei anneta taantumukselle tilaa. Seuraavalla hallituskaudella tarvitaan suuria tekoja tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen!

tasaarvoinen avioliittolaki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s