Kirjoitettu 5.10.2020

Hyvää maailman opettajien päivää! 👩‍🏫

Vihdoin pääsen itsekin viettämään tätä päivää virallisesti opettajana. Valmistuin syksyn alussa kasvatustieteen maisteriksi erityispedagogiikka pääaineena ja täten pitkä polku opiskelijana sai päätöksensä.

Valmistuminen toi osaltaan myös muita isoja muutoksia elämääni.

Sivistyslautakunnan puheenjohtajana en ole voinut työskennellä opettajana kaupungin kouluissa, joten pitkän pohdinnan jälkeen päätin katkaista napanuoran Jyväskylään kerta rysäyksellä.

Hyvästelin muutama päivä sitten vuokrakämppäni Voionmaalta ja suuntasin auton nokan takaisin kohti kotiseutuja. Löysin Tampereen ja Kangasalan rajalta Kangasalan puolelta mieleiseni (ja hyvin persoonallisesti rempatun) kämpän, jossa aloittaa uusi elämänvaihe.

Tuntuu hyvältä olla takaisin kotiseuduilla kaikkien rakkaiden ystävien ja perheen lähellä. Elämä Jyväskylässä oli jo viimeisen vuoden ajan raastavan yksinäistä, kun Helsingissä työskentelyni aikana kaikki opiskelukaverini olivat ehtineet valmistua ja muuttamaan pois kaupungista.

Totesin, että politiikka ja luottamuspestit eivät voi olla ainut syy jäädä asumaan Jyväskylään.Tämä päätös ei ollut helppo eikä itsestäänselvä, sillä olen halunnut olla lautakunnan puheenjohtajana ja valtuutettuna kaiken sen luottamuksen arvoinen, jota olen äänestäjiltä vaaleissa saanut.

Tarkoitus oli sinnitellä Jyväskylässä vielä kevään vaaleihin asti, mutta työn löytyessä Kangasalta, ei auttanut muu kuin kääntää katse kohti kotikontuja. Lokakuun valtuuston ja lautakunnan kokoukset jäävät viimeisiksini.

Aloitin tänään erityisopettajana Kangasalan Kirkkoharjun ja Vatialan kouluissa. On jännittävää päästä työskentelemään kahdessa eri alakoulussa – tuplasti työkavereita ja tuplasti oppilaita!

Kiitos Jyväskylä ja sen ihmiset kaikesta, tarjositte unohtumattomat seitsemän vuotta elämästäni. Onneksi juna kulkee nopsaan sinne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s