Nyt saa äänestää ennakkoon! 🌻

Äänestää voit ennakkoon 26.5. – 8.6. missä tahansa äänestyspisteessä ja tarvitset mukaasi vain henkilöllisyystodistuksen.

Kerron muutaman perustelun, miksi etenkin juuri näissä kuntavaaleissa kannattaa antaa ääni kasvatusalan ja koulutuksen asiantuntijalle.


Opettajana pääsee näkemään läpileikkauksen suomalaisesta yhteiskunnasta – myös kuntatasolla. Peruskoulu tavoittaa jokaisen ikäluokkansa edustajan. Jokainen omana ainutlaatuisena yksilönä, erilaisine taustoineen ja tarpeineen. Opettajan silmien alla kasvaa se ikäpolvi, josta suuri osa asuu Kangasalla vielä 10, 30, 50 ja jopa 80 vuoden kuluttua. Heille rakennamme kuntaa, ja he rakentavat tulevaisuudessa kuntaa.


Kunnan suurimmaksi vastuualueeksi muodostuu sote-uudistuksen myötä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen järjestäminen. Tätä ei voi liikaa korostaa. Tulevaisuudessa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen laatu tulee olemaan yhä oleellisempi osa kunnan vetovoimaa.

Jo tällä hetkellä yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa eletään stressaavimpia hetkiä vuosiin, kun oppivelvollisuusiän nousu toi kunnille valtavan työmaan suhteellisen lyhyellä valmisteluajalla.

Opettajat, rehtorit, opinto-ohjaajat sekä muu koulujen henkilökunta toteuttavat tällä hetkellä kentällä yhtä Suomen historian suurimmista koulutusuudistuksista – eikä kovin moni tunnu tiedostavan tätä.

Uudistuksen tavoitteet ovat ehdottoman hyvät ja kannatettavat, mutta matka on vähintään yhtä tärkeä kuin itse päämäärä, jotta uudistus saadaan jalkautettua konkretiaan toivotulla tavalla.

Ääni opettajalle on ääni tulevaisuuden kunnan rakentamiselle vakaaseen ammatti- ja tietotaitoon nojaten. Kaupunginvaltuustosta olisi hyvä löytyä sote-uudistuksen tuomassa kuntien vastuualueiden rakenneuudistuksessa kasvatusalan asiantuntijoita aina varhaiskasvatuksesta perusopetukseen ja toiselle asteelle, opettajista rehtoreihin ja päiväkodin johtajiin, ohjaajista nuorisotyöntekijöihin sekä harrastustoiminnan parissa työskentelevistä eri kulttuuriosaajiin.

Myös sote-alan asiantuntijoille olisi kova tilaus kaupunginvaltuustossa ja lautakuntatyöskentelyssä, sillä kentällä työskentelevien kokemus tuo arvokasta arjen tietoa, kun tulevat hyvinvointialueet ja kunnat alkavat räätälöimään palveluiden järjestämistä tiiviissä yhteistyössä.


Itse haluan olla rakentamassa Kangasalasta yhtä Suomen koulutuksen edelläkävijäkuntaa, jossa on hyvä kasvaa ja oppia. Ennakkoluuloton ja uutta luova – silti tuttu ja turvallinen.


Rakennetaan kuntaa, jonka turvaverkko ja tukipalvelut ovat niin vakaalla pohjalla, ettei elämän tyrskyt onnistu syrjäyttämään nuorta tavoittamattomiin.

Kuntaa, jossa sekä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen että perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen väliset nivelvaiheet saadaan joustavalla ja oppimisedellytyksiä tukevalla tavalla toimimaan.

Kuntaa, jossa kolmas sektori, järjestökenttä, on kunnan tarjoamien palveluiden oleellinen yhteistyökumppani etenkin lasten ja nuorten vapaa-ajan palveluissa.


Kuntaa, joka tarjoaa mahdollisuuksien näköaloja lapsille ja nuorille perheen taustoihin katsomatta – mahdollisuuksia kokeilla, kehittää itseään, olla osa yhteisöä ja onnistua. Ennen kaikkea mahdollisuutta voida hyvin.


Nämä ovat lapsen oikeuksia, joiden vahvistaminen entisestään tulee olla kuntapäätöksenteon ytimessä.


Sinun äänelläsi rakennetaan Kangasalaa seuraavat neljä vuotta. 🌹

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s